Więcej informacji o Gekus Toscana - Paladin
Elegancki Gekus Toscana od Paladin wlewa się do kieliszka o jasnofioletowym kolorze. To włoskie cuvée ujawnia w kieliszku cudownie wyraziste nuty jeżynowej galaretki. Na podniebieniu Gekus Toscana od Paladin otwiera się cudownie aromatycznie, owocowo i zrównoważenie, a pomimo wytrawnego wyglądu na podniebieniu, to czerwone wino imponuje soczystym stopieniem i drobno utkaną resztkową słodyczą. Na podniebieniu to zrównoważone czerwone wino charakteryzuje się niesamowicie gęstą i jedwabistą konsystencją. Dzięki zrównoważonej kwasowości owoców, Gekus Toscana schlebia podniebieniu miękkim doznaniem bez braku soczystej żywości. Na finiszu to wino z regionu uprawy winorośli w Toskanii, które można dobrze przechowywać, w końcu zachwyca znaczną długością. Ponownie pojawiają się nuty jeżynowej galaretki.
Winifikacja Gekus Toscana od Paladin
To zrównoważone czerwone wino z Włoch produkowane jest z odmian winogron Sangiovese i Syrah. Po zbiorach winogrona są szybko transportowane do winiarni. Tutaj są selekcjonowane i starannie miażdżone. Następnie następuje fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanych temperaturach. Po winifikacji następuje dojrzewanie na drobnym osadzie przez kilka miesięcy, zanim wino zostanie ostatecznie zabutelkowane.
Zalecenia kulinarne dla Gekus Toscana od Paladin
Idealnie delektuj się tym czerwonym winem z Włoch w temperaturze 15 - 18°C jako dodatek do boeuf bourguignon, steku cielęcego z fasolą i pomidorami lub nadziewanej papryki.