- Dieser Cava aus Parellada, Viura und Xarel-lo Trauben harmoniert ausgezeichnet mit Kabeljau mit Gurken-Senf-Gemüse oder Kokos-Limetten-Fischcurry
- Seine Herkunft aus Katalonien macht diesen Cava zu einem typischen Vertreter der Weine aus einem Warmklima-Anbaugebiet
- Dieser spanische Cava eignet sich hervorragend als leichtfüßiger Sommerwein
Diese Aktion läuft bis zum 31.12.2030 23:59.
Czas dostawy ok. 9-11 dni robocze
opakowanie!
Więcej informacji o Cuvee Barcelona 1872 Brut - Codorníu
W szklance Cuvee Barcelona 1872 z Codorníu genialny b?yszcz?cy jasno?ó?ty kolor. Gra per?owa tej Cava ?wieci wa?na i d?ugo w szkle. Ta hiszpa?ska cuvée przedstawia w szklance cudownie wyrazistych nut ró?owego grejpfruta, gruszek, kumkwatów i pomara?czy. Dodatkowe s? wskazówki innych owoców.
To hiszpa?skie wino inspiruje elegancko suchym smakiem. Zosta? przyniesiony do butelki z zaledwie 10 gramami resztkowego cukru. Jest to prawdziwe wino wysokiej jako?ci, które wyra?nie wyró?nia si? na podstawie prostszych cech i oczywi?cie ten Hiszpan zachwyca najlepsz? równowag? pomimo ca?ej sucho?ci. Smak niekoniecznie wymaga resztkowego cukru. Ta lekka cava charakteryzuje si? wyj?tkowo kremow? konsystencj? na j?zyku. Dzi?ki obecnemu kwasowi owocowi Cuvee Barcelona 1872 Rz?d na podniebieniu jest cudownie ?wie?y i ?ywy. W odej?ciu w ko?cu inspiruje to Kataloni? z regionu rozwijaj?cego wino z dobr? d?ugo?ci?. Znowu s? echa pomara?czy i wapna.
Vinification Codorníu Cuvee Barcelona 1872 Brut
To eleganckie odmiany musuj?ce z Hiszpanii zosta?o winifikowane z odmian Parellada, Viura i Xarel-Lo winogron. Zgodnie ze zbiorem r?ki winogrona s? przynoszone do domu prasowego w najszybszy sposób. Tutaj s? wybierane i delikatnie naciskane. Teraz nast?puje fermentacja podstawowych win. Po po??czeniu Cuvée dalsza ekspansja nast?puje po klasycznej fermentacji butelki. Nast?pnie Codorníu cuvee Barcelona dojrzewa w butelce przez kilka miesi?cy i jest ostatecznie stopniowana.
Zalecenie jedzenia dla Cuvee Barcelona 1872 Brut z Codorníu
Do?wiadcz tego wina piankowego z Hiszpanii. Najlepsze bardzo dobrze sch?odzone w 5-7 ° C jako wino towarzysz?ce warzywom Wok z rybami, sma?ony pstr?g z gruszk? imbirow? lub Tortilla.
- Więcej produktów z Codorníu