• ♥ Obecnie 20.020 win tylko dla Ciebie! ♥
  • Osobista rada!
  • Bezpieczne opakowanie!
  • Niezawodna wysyłka!
od do
%💰  
24 h Express  
bio  
Nie znaleziono żadnych wyników!
organiczny organiczny
Chianti Classico DOCG - Badia a Coltibuono
9999
2020
organiczny organiczny
Czerwone wino Czerwone wino
wytrawne wytrawne
Włochy Włochy
Tuscany (IT) Tuscany
83,64 Zł *
0.75 l (111,52 Zł * / 1 l)
Informacje o wartościach odżywczych dla Chianti Classico DOCG - Badia a Coltibuono
na 100 ml
Wartość opałowa (kJ)
Wartość opałowa (kcal)
Węglowodany (g)
-- w tym cukier (g)
Tłuszcz (g)
-- w tym nasycone kwasy tłuszczowe (g)
Białko (g)
Sól (g)
Flip Over
83,64 Zł *
0.75 l (111,52 Zł * / 1 l)
Cancelli Rosso Toscana IGT - Badia a Coltibuono
9999
2018
Czerwone wino Czerwone wino
wytrawne wytrawne
Włochy Włochy
Tuscany (IT) Tuscany
53,58 Zł *
0.75 l (71,44 Zł * / 1 l)
Informacje o wartościach odżywczych dla Cancelli Rosso Toscana IGT - Badia a Coltibuono
na 100 ml
Wartość opałowa (kJ)
Wartość opałowa (kcal)
Węglowodany (g)
-- w tym cukier (g)
Tłuszcz (g)
-- w tym nasycone kwasy tłuszczowe (g)
Białko (g)
Sól (g)
Flip Over
53,58 Zł *
0.75 l (71,44 Zł * / 1 l)
Wyprzedaż
5+1 Vorteils-Weinpaket Cancelli Rosso Toscana IGT 2018 - Badia a Coltibuono
2018
Wyprzedaż
Czerwone wino Czerwone wino
wytrawne wytrawne
Włochy Włochy
Tuscany (IT) Tuscany
321,48 Zł * 267,98 Zł *
4.5 l (59,55 Zł * / 1 l)
Informacje o wartościach odżywczych dla 5+1 Vorteils-Weinpaket Cancelli Rosso Toscana IGT 2018 - Badia a Coltibuono
Cancelli Rosso Toscana IGT - Badia a Coltibuono
na 100 ml
Wartość opałowa (kJ)
Wartość opałowa (kcal)
Węglowodany (g)
-- w tym cukier (g)
Tłuszcz (g)
-- w tym nasycone kwasy tłuszczowe (g)
Białko (g)
Sól (g)
Flip Over
321,48 Zł * 267,98 Zł *
4.5 l (59,55 Zł * / 1 l)
Cetamura Chianti DOCG - Badia a Coltibuono
9999
2018
Czerwone wino Czerwone wino
wytrawne wytrawne
Włochy Włochy
Tuscany (IT) Tuscany
53,58 Zł *
0.75 l (71,44 Zł * / 1 l)
Informacje o wartościach odżywczych dla Cetamura Chianti DOCG - Badia a Coltibuono
na 100 ml
Wartość opałowa (kJ)
Wartość opałowa (kcal)
Węglowodany (g)
-- w tym cukier (g)
Tłuszcz (g)
-- w tym nasycone kwasy tłuszczowe (g)
Białko (g)
Sól (g)
Flip Over
53,58 Zł *
0.75 l (71,44 Zł * / 1 l)
Montebello IGT - Badia a Coltibuono
9999
2015
Czerwone wino Czerwone wino
wytrawne wytrawne
Włochy Włochy
Tuscany (IT) Tuscany
186,97 Zł *
0.75 l (249,29 Zł * / 1 l)
Informacje o wartościach odżywczych dla Montebello IGT - Badia a Coltibuono
na 100 ml
Wartość opałowa (kJ)
Wartość opałowa (kcal)
Węglowodany (g)
-- w tym cukier (g)
Tłuszcz (g)
-- w tym nasycone kwasy tłuszczowe (g)
Białko (g)
Sól (g)
Flip Over
186,97 Zł *
0.75 l (249,29 Zł * / 1 l)

Badia a Coltibuono

Winiarnia Badia a Coltibuono - Opactwo Dobrego Żniwa

Około 1000 lat temu mnisi z Vallombrosy założyli Badia a Coltibuono, "Opactwo Dobrego Żniwa", jako miejsce medytacji i refleksji. W 1051 r. mnisi z zakonu benedyktynów z Vallombrosy postanowili wybudować klasztor w Badia a Coltibuono. W tym samym czasie zaczęli sadzić winnice w górnej części regionu Chianti, co było decyzją historyczną i doniosłą, ponieważ w ciągu wieków produkcja wina stale rosła, co doprowadziło do rozkwitu handlu winem. W XV wieku Coltibuono przeżywało nowy rozkwit gospodarczy, a posiadłości ziemskie mnichów na tym terenie stale się powiększały. Pod patronatem Wawrzyńca Medyceusza opactwo zyskało nową sławę i rozkwitło. Kiedy jednak w 1810 r. Toskania znalazła się pod panowaniem Napoleona, klasztor został najpierw zajęty przez wojska francuskie, a następnie skonfiskowany i zsekularyzowany. Jeszcze w tym samym roku mnisi zostali zmuszeni do opuszczenia opactwa. W ciągu następnych dwudziestu lat nieruchomość była kilkakrotnie sprzedawana, a nawet wystawiana na licytację.

W 1846 r. florencki bankier Michele Giuntini, pradziadek obecnych właścicieli Stucchi-Prinetti, postanowił kupić opactwo. Udało mu się przekształcić Badia a Coltibuono w nowoczesne przedsiębiorstwo rolne, które silnie zaznaczyło swoją obecność zarówno we Włoszech, jak i za granicą. Córka Piero Stucchiego, Emanuela, oraz jej bracia Paolo i Roberto z powodzeniem kontynuują to historyczne dzieło. Podobnie jak w przeszłości, obecni właściciele całkowicie polegają na autochtonicznej odmianie winorośli Sangiovese wiedząc, że gleba jest najcenniejszym dobrem w uprawie winorośli, jako pierwsza winiarnia w regionie przestawiła produkcję na zrównoważony rozwój organiczny. To właśnie dzięki tym zasadom udało im się wyprodukować jedno z najsłynniejszych win regionu: Sangioveto Rosso di Toscana, które pochodzi ze szczególnie starych, mało wydajnych winorośli i charakteryzuje się wyjątkową siłą i długowiecznością.

Produkty ze strony Badia a Coltibuono:

  • Wino
  • Vin Santo
  • Grappa
  • Oliwa z oliwek
  • Gościnność/zakwaterowanie w winnicy
  • Restauracja w winnicy

Zdecydowanie polecamy wizytę w Badia a Coltibuono. Zakwaterowanie można zarezerwować na stronie internetowej.

Restauracja Badia a Coltebuono

Lage von Badia a Coltibuono

Więcej informacji na temat Badia a Coltibuono

Adres
Nazwy firm:Badia a Coltibuono
Ulica:Loc. Monti di Sotto
Miasto:53013 Gaiole in Chianti (SI)
Kraj:Włochy
Region:Toskania
Kontynent:Europa
Kontakt i strona internetowa
Strona internetowa:http://www.coltibuono.com/
E-Mail:[email protected]
Facebook:https://www.facebook.com/badiaa.coltibuono
Twitter:https://twitter.com/coltibuono
Telefon:+39 0577 746110
Fax:+39 0577 746165
Firma
Rok założenia:1051/1846
Grupa spółek:Badia a Coltibuono
Właściciel:Rodzina Stucchi Prinetti
Dyrektor Zarządzający:Emanuela & Roberto Stucchi Prinetti
Wino
Certyfikat ekologiczny:seit 2000 biologische zertifizierter Weinbau
W GÓRĘ