- Dieser Prosecco Spumante aus Glera Trauben harmoniert ausgezeichnet mit Kokos-Limetten-Fischcurry oder Wok-Gemüse mit Fisch
- Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus Venetien besonders leichtfüßig
- Ein idealer Prosecco Spumante, ausgezeichnet zur Familienfeier
opakowanie!
Więcej informacji o Asolo Prosecco Superiore Brut DOCG - Borgo Molino
W kieliszku Asolo Prosecco Superiore Brut Prosecco z Borgo Molino ujawnia wspaniale mieniący się platynowo-żółty kolor. Bąbelki tego Prosecco Spumante są żywe i długo utrzymują się w kieliszku. Wino to wykazuje również refleksy w środku. Bukiet Prosecco Spumante z Wenecji Euganejskiej zachwyca aromatami pomarańczy, kwiatu pomarańczy, bzu i lawendy. Jeśli prześledzimy dalej smaki, dodamy do nich rozgrzany słońcem kamień i leśne runo.
To wytrawne Prosecco Spumante z Borgo Molino jest dla miłośników wina, którzy wolą pić je na sucho. Tekstura tego lekkiego Prosecco Spumante jest cudownie lekka i rześka na podniebieniu. Na finiszu to stabilne Prosecco Spumante z regionu uprawy winorośli Veneto w końcu zachwyca piękną długością. Ponownie pojawiają się nuty różowego grejpfruta i limonki.
Winifikacja Borgo Molino Asolo Prosecco Superiore Brut Prosecco
To eleganckie Prosecco Spumante z Włoch wytwarzane jest z odmiany winogron Glera. Po ręcznym zbiorze winogrona są jak najszybciej transportowane do tłoczni. Tutaj są sortowane i starannie miażdżone. Wina bazowe są następnie fermentowane.
Zalecenia kulinarne dla Asolo Prosecco Superiore Brut Prosecco z Borgo Molino
To Prosecco Spumante z Włoch najlepiej podawać schłodzone w temperaturze 5 - 7°C z kokosowo-limonkowym curry rybnym, omletem z łososiem i koprem włoskim lub sałatką warzywną z burakiem.